Waarheen in Noorwegen?

Als je van plan bent om een autorondreis door Noorwegen te maken, dan kan het nogal een pittige klus zijn om de route uit te stippelen. Simpelweg omdat er zoveel mooie plekken te zien zijn in Noorwegen. Het beste kun je kiezen voor het zien van een deel van Noorwegen, zoals het noorden, oosten, zuiden of westen. Elk deel van Noorwegen heeft weer andere bezienswaardigheden en andere flora en fauna. Hoewel heel Noorwegen een wonderschone natuur heeft, trekken de meeste toeristen over het algemeen naar het zuiden en zuidwesten van Noorwegen waar de fjorden te vinden zijn.

Zuiden van Noorwegen

Ben je op zoek stranden en bossen, dan zit je goed in het zuiden van Noorwegen. Eigenlijk kan je alleen aan de zuidkust fijne zandstranden vinden. Je kunt één van de vele eilanden bezoeken die enkel in het zuiden te vinden zijn, in tegenstelling tot het noorden dat juist vooral bestaat uit hooglanden. Een bijkomend voordeel van het zuiden is dat het klimaat hier achter is dan in de rest van Noorwegen. Als je met kinderen reist is het zuiden ook een goede keuze, omdat je niet ver hoeft te rijden voor een mooi strand. Daarnaast kun je de stranden eenvoudig direct vanaf Denemarken met de veerdienst bereiken. Bezoek ook eens de vuurtoren dat in het zuidelijkste puntje boven alles uittorent.

Oosten van Noorwegen

Hoef je niet perse de Noorse fjorden te zien, maar ben je wel benieuwd naar aparte dieren en wederom prachtige natuur? Dan kun je wellicht beter het oosten van Noorwegen bezoeken wat voornamelijk uit bossen en wouden bestaat. Je kunt er ook een aantal meren spotten. Dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, omdat de natuur vol zit met bijzondere wilde dieren, zoals wolven en beren.

Westen van Noorwegen

Het westen en zuidwesten van Noorwegen zijn de meest populaire gebieden voor toeristen en backpackers. Dit deel bestaat voornamelijk uit fjorden die je eigenlijk altijd terugziet op foto’s en folders. De fjorden zijn dan ook een echte vingerafdruk van Noorwegen. De weelderige natuur bestaat uit prachtige natuurschoonheden, zoals gletsjers, watervallen en bergen.

Comments are closed.