Waarom een ART slot zo belangrijk is

ART is een benaming binnen de tweewielerbeveiliging. Alhoewel het een kunst is om sloten open te krijgen heeft ART niets met kunst te maken. Nederland kent een speciaal ART-Keurmerk die zich onder de stichting ART bevindt. Het is een afkorting van de namen; ANWB, RAI en Tweewielerzekervaars. Onder andere ANWB en BOVAG maken hier deel van uit.

Het doel is heel simpel: beter geweerd zijn tegen de diefstallen binnen Nederland. Sloten worden op een zodanige manier getest dat ze een bepaalde ART score toegewezen krijgen, namelijk 2 t/m 5 sterren. Een ART kettingslot geeft dus aan hoe goed jouw fiets tegen diefstal beveiligt is.Een slot met 2 sterren (ART-2) is dus het minimale, 3 sterren (ART-3) biedt meer veiligheid en is meer geschikt als je dicht bij het centrum woont. 4 sterren (ART-4) is meer bedoeld voor scooters en motors maar voor degene waarbij geld geen probleem is wordt het ook weleens voor een fiets gebruikt.

Als je een verzekering hebt afgesloten dan is het een vereiste om een Art-beveiliging aan te schaffen. Weliswaar kun je dit even navragen bij de des betreffende verzekeraar.

Is het echt nodig?

Het is geen verplichting natuurlijk. Maar sta goed stil bij het feit dat een dief minder geneigd is om een fiets met hoog ART score te stelen. Dit omdat het een lastige klus is. En waarom zou een dief een goed beveiligde fiets stelen wanneer er genoeg fietsen zijn zonder? Juist ja. Het is een eenmalige investering waar je de rest van je leven mee kunt doen. Kies waar voor je geld en voorkom dat je snachts na een feestje lopend naar huis mag gaan. Of dat je te laat op je werk komt doordat iemand er met je fiets vandoor is gegaan. Voorkomen is beter dan genezen en zo duur hoeft een ART slot niet te zijn. Houd er wel rekening mee dat de prijzen inclusief of exclusief btw zijn. De belastingdienst speelt ook een rol bij de aanschaf van nieuwe producten. En let er ook op dat wanneer je het product online besteld je altijd checkt waar het bedrijf zich vestigt en of er een eventueel kvk nummer aan terug te koppelen is.

Comments are closed.