Waarom koopt u pigtails?

Allereerst vraagt u zich misschien af wat pigtails precies zijn. Dit is eigenlijk het snelst te omschrijven als kabels die voornamelijk gebruikt worden in de installatietechniek. Het kenmerkende aan pigtails is dat beide uiteindes niet exact hetzelfde zijn. Aan de ene kant beschikt deze kabel namelijk over een glasvezel connector. Deze connector kan echter per kabel verschillen. Dit komt omdat er veel verschillende soorten aansluitingen zijn. Aansluitingen zijn er zowel in een klikaansluiting als een draaiaansluiting. Het hangt af van het apparaat welke soort pigtail u nodig heeft. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen.

Welke soort?

Er zijn dus verschillende soorten pigtails de meest voorkomende zullen wij hieronder kort toelichten zodat u snel kunt bepalen welke soort pigtails u nodig hebt.

  • Pigtail SC

We beginnen bij de Pigtail SC. Deze zijn, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van SC-connectoren. Deze connector wordt eigenlijk het meest gebruikt in single en multimode netwerken. Wanneer u dus over zo een netwerk beschikt is het waarschijnlijk dat u deze pigtails nodig hebt. Overigens beschikken deze pigtails over een snap in-mechanisme. Met dit mechanisme is het mogelijk om de pigtail eenvoudig vast te maken. En bijkomend voordeel: het verwijderen is nog veel makkelijker. Je hoeft alleen maar aan de kabel te trekken.

  • Pigtail LC

De pigtail LC is net als zijn broertje, de pigtail SC, te verkrijgen in zowel de multimode en singlemode variant. Om wat meer in de technische gegevens te duiken. De pigtails LC hebben een ceramische ferule van 1,25mm en is dus precies half zo groot als een pigtail SC. Deze pigtails worden vastgehouden door een borgklipje. Het handige van zo’n borgklipje is dat deze eenvoudig is los te maken wanneer de kabel verwijderd moet worden.

Indien je verder nog vragen hebt over pigtails kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Comments are closed.