Waarom een winterbarbecue geweldig is!

Of je nu in de zomer of in de winter doet barbecueën, het is altijd erg gezellig. De trend van het winter barbecueën is de laatste jaren gegroeid, en ook dit jaar zal deze trend zich doorzetten. Qua voorbereiding lijkt een winterbarbecue erg veel op een “normale” zomerbarbecue, maar een warme chocomel of glühwein zou het helemaal compleet maken! Hij helpen je graag de winterbarbecue tot een succes te maken.

Verlichting

Tja, in de zomer is het uiteraard tot lang licht waardoor er overal makkelijk de hele avond gebarbecued kan worden. In de winter is het vroeg donker en zul je moeten zorgen voor verlichting rondom de barbecue.  Mocht er buitenverlichting aanwezig zijn is dit natuurlijk geen enkel probleem. Een vuurkorf of tuinfakkel zou ook goed dienst kunnen doen als verlichting. Bovendien zorgen de vuurkorven en fakkels voor een aangename warmte.

Waar winterbarbecue plaatsen?

In de winter is een barbecue veel kouder dan in de zomer. Hierdoor kan het langer duren voordat de barbecue gereed is om te gebruiken. De barbecue zal ongeveer 70 graden Celsius moeten zijn om de gerechten perfect gaar te krijgen. Door de houtskool bbq uit de wind te zetten, zal de barbecue het snelst de gewenste temperatuur gebruiken. Ook bij het gebruik van een gasbarbecue is het aan te raden deze uit de wind te zetten, aangezien dit de kans verkleind dat de vlam uit gaat.

Welke gerechten op de winterbarbecue?

Wij raden aan om geen grote, dikke stukken vlees op de winterbarbecue te leggen. Aangezien het buiten koud is en de barbecue langer nodig heeft om een goede temperatuur te bereiken, kan het lang duren voordat  het vlees geserveerd kan worden. Kies daarom voor simpele gerechten of voorgegaarde stukken vlees. Probeer er voor te zorgen dat het vlees op kamertemperatuur is als je ze op de barbecue legt. Indien het vlees direct uit de koelkast de barbecue op gaat, kan het zijn dat de gerechten kun smaak verliezen.

Comments are closed.