Wat is een elektrische fiets?

Aandrijving
De elektrische fiets staat ook bekend onder de naam Pedal Electric Cycle oftewel ‘Pedelec” (Pedaal elektrische fiets) en komt oorspronkelijk van de celtic company fabriek. De Pedelec is een fiets met een geruisloze elektromotor. Door de elektromotor wordt de menselijke kracht op de pedalen versterkt. Terwijl de fietser de pedalen rond trapt, geeft de elektromotor regelbare aanvullende kracht. U bepaalt dus de mate van assistentie. De assistentie wordt gestopt op het moment dat u dat wenst (schakelaar/regelaar) of zodra de pedalen stilstaan.

Bediening
Er zijn verschillende manieren van trapondersteuning. In het ene geval is het ronddraaien van de pedalen voldoende om de motor zijn werk te laten doen. Uw snelheid wordt dan geregeld met een bedieningssysteem met keuzeschakelaar aan het stuur. In het andere geval wordt de snelheid geregeld door de kracht die u op de pedalen uitoefent. Hoe meer kracht, hoe meer assistentie u ontvangt. Welk systeem het beste is, is afhankelijk van uw situatie. Wij geven u hierover graag een persoonlijk advies.

Accu
De elektromotor wordt aangedreven door een accu die ongeveer 500 tot 1000 maal kan worden opgeladen. Dat is ongeveer 30.000 km fietsplezier. Afhankelijk van het merk is de accu in het frame ingebouwd of direct achter het zadel gemonteerd. Er zijn ook types waarbij de accu in de fietstas is gemonteerd.

Opties
Niet elke fiets is uitgerust met dezelfde opties. Zo zijn er fietsen met verende voorvork en/of zadelpen, afstelbaar zadel en stuur, halogeen verlichting, automatisch inschakelende verlichting, etcetera. Ook zijn diverse types accu’s met verschillende capaciteit verkrijgbaar.

Fietsroutes
Wil jij weten welke routes gebruikt kunnen worden om te fietsen? Kijk dan daar voor alle fietsroutes in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *