Wat kan je met Credit management

Creditmanagement is een apart onderdeel van de financiële administratie van een bedrijf. Credit management is erop gericht om kredietrisico te beperken, betalingstermijnen te verkleinen en het werkkapitaal van een bedrijf te vergroten. Credit management zorgt ervoor dat jouw onderneming niet zonder geld komt te zitten.

Wat het inhoudt

Credit management speelt vooral in op de debiteurenadministratie om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Het simpelweg incasseren van openstaande facturen is credit management niet, het doet nog veel meer. Zo houdt credit management zich ook bezig met:

  • Het vergaren van kredietinformatie van klanten
  • Debiteurenbeheer in de gaten houden en
  • Incasso’s verwerken

Credit management kan het beste resultaat leveren als alle 3 de onderdelen uitgevoerd worden door een derde partij zoals Cannock Chase. Uitbesteden is vooral te adviseren wanneer de tijd, expertise of capaciteit ontbreekt voor Credit management binnen het eigen bedrijf.

De meerwaarde van credit management

Credit management is vaak een onderdeel dat weinig aandacht krijgt van een onderneming terwijl het grote meerwaarde kan bieden op het gebied van financiering. De meeste mensen denken dat financiering alleen uit vreemd vermogen kan bestaan. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, door de cashflow binnen het bedrijf te optimaliseren en te laten stromen kan er met dat geld leningen afgelost worden en crediteuren weer betaald worden. Door je te focussen op credit management zal de geldstroom binnen de organisatie beter gaan stromen en kan er sneller geschakeld worden met het beschikbare geld. Enkele andere voordelen van Credit management zijn:

  • Geen omkijken naar facturen
  • Sterke liquiditeitspositie
  • Besparing op personeelskosten
  • Minimaliseren van debiteurenrisico

Credit management helpt niet alleen sneller geld binnen te krijgen maar helpt ook bij het bezuinigen binnen het bedrijf.

Comments are closed.