Wat zijn de voordelen van een robotmaaier?

Wat zijn de voordelen van een robotmaaier?

Twijfel je nog een robotmaaier wel echt iets voor jou is? Het hebben van een robotmaaier scheelt je ontzettend veel tijd en energie, omdat de robotmaaier jou al het maaiwerk uit handen neemt. Ideaal toch? Ook grasresten afvoeren behoort met een robotmaaier tot de verleden tijd en de groene bak blijft dankzij een maairobot ook lekker leeg. Lees in onderstaande tekst meer over de vele voordelen van het hebben van een robot grasmaaier.

Milieuvriendelijk

Uiteraard houd je met een goede robotmaaier veel meer tijd over om lekker te ontspannen in de tuin. Toch kleven er nog veel meer voordelen aan robotmaaiers; zo zijn ze ook heel vriendelijk voor het milieu. Met behulp van de mulching techniek, maakt de robotvan de gemaaide grasresten natuurlijke bemesting voor jouw gazon. Hierdoor hoef je niet meer zelf te bemesten en worden de grasresten nuttig hergebruikt. Ook hebben automatische grasmaaiers oplaadbare accu’s, waardoor je geen benzine of diesel hoeft te gebruiken. Dat scheelt weer enorm op de CO² uitstoot. Ook zijn er zeer slimme robotmaaiers verkrijgbaar, die zelf steeds de kortste routes berekenen. Hierdoor spaar je nog meer energie uit.

Altijd gezond en groen gras

De natuurlijke voedingsstoffen die het gazon krijgt door middel van mulching, zorgen ervoor dat het grasveld altijd in perfecte staat verkeert. En omdat je de robotmaaier verschillende maaibeurten per week kunt geven, ziet jouw grasveld er altijd gezond en groen uit. Gezond gras heeft continuïteit met maaien nodig en dat kan de robotmaaier bieden. Naar gelang jouw wensen kun je de robot programmeren en een aantal keer per week zal de robot er dan op uitrijden om jouw gazon netjes bij te houden. Is het een week lang regenachtig? Dat hoeft ook geen probleem te zijn. Er zijn robotmaaiers te koop die ook bij slecht weer gewoon door kunnen gaan met hun maaikarwei.

Comments are closed.