Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Het is volop lente in Nederland. De terrassen zitten alweer overvol en we gaan massaal shoppen voor zomerse items, zoals rokjes, strandtassen, bikini’s en zonnebrillen. Je hebt zonnebrillen in alle prijsklassen, kleuren, maten en modellen, dus het is soms niet makkelijk om een geschikte bril uit te kiezen.

Duur of goedkoop?

Als je voor het dilemma staat om een dure of goedkope zonnebril te kopen, dan maakt de volgende wetenwaardigheid het wellicht een stukje makkelijker: het maakt qua bescherming voor je ogen helemaal niets uit of het een zonnebril van een euro of 200 euro is. Kies voor een goede bescherming echter wel voor donkere glazen.

Model

Het model van de zonnebril die bij jouw past hangt uiteraard af van je smaak, maar ook voor een groot gedeelte van jouw gezichtsvorm. Hier spelen de groothandels in zonnebrillen goed op in.

Vierkant gezicht

Heb je een vierkant gezicht, dat wil zeggen, een goed zichtbare kaaklijn en uitstekende jukbeenderen dan zal een grote zonnebril je perfect staan. Ook een rond model is voor jou gemaakt. Eigenlijk staat jou bijna alles, want een pilotenzonnebril zal je ook goed staan.

Rond gezicht

Met een rond gezicht kun je uitpakken. Ga echter liever niet voor ronde lijnen, maar hoekige lijnen. Kies niet voor een te kleine bril, want daardoor lijkt je gezicht nog ronder. Wees niet bang voor versieringen, dat kunnen ronde gezichten uitstekend hebben.

Langwerpig gezicht

Ga niet voor te grote brillen, maar kies een midden maatje. Rond zal je heel erg goed staan, want dat maakt je gezicht optisch korter.

Hartvormig gezicht

Mensen met een hartvormig gezicht, dat betekent goed gevormde jukbeenderen en een smalle kaaklijn en kin, kunnen het beste de grote zonnebrillen mijden. De retrozonnebril zal hen het mooist staan. Dit zijn zonnebrillen die aan de zijkanten puntig zijn.

Ovaal gezicht

Prijs jezelf gelukkig want jij hebt een echt zonnebril gezicht. Jouw staat werkelijk alles, al staat een grotere bril je beter dan een kleine. Kijk wat jou het meeste aanspreekt.

Comments are closed.