Wyandotte Kriel – een uniek kippen ras met een leuk karakter

Kippen houden is een bijzonder leuke opgaaf. Je ziet ze vanaf het moment dat zij kuiken zijn opgroeien en zorgt voor ze. Het is daarin nog leuker om een uniek kippen ras in huis te halen. De wyandotte kriel is zo’n uniek kippen ras. Deze kippen zijn in wel 25 kleurslagen beschikbaar en inmiddels in Nederland een tijdje beschikbaar. Over de hele wereld worden deze dan ook steeds populairder.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheid van wyandotte kriel kippen in huis? Dan zit je bij Dierenhandel Hoogendoorn aan het ideale adres. Zij hebben alles in huis om de kriel kippen goed te kunnen verzorgen. Voor zowel kip als benodigdheden.

Wyandotte Kriel

Waarschijnlijk vraag jij jezelf nu af wat voor kip dit is en wat voor karakter de kriel kippen hebben. De krielkipjes hebben een rustig en zeer vriendelijk karakter. Ook onderling houden ze het in vrijwel de meeste gevallen rustig. Dit maakt ze dan ook uitermate geschikt in de omgang met kinderen. Een uniek kenmerk aan de kippen is, dat ondanks alle kleurslagen, de roze kam en gele poten hetzelfde blijven.

Daarbij is de Wyandotte Kriel een echte eierenlegger. Ze kunnen onder gunstige omstandigheden 80 tot wel 245 eieren per jaar leggen. Hierin spelen echter wel meerdere factoren voor. Zo moet de kip broeds zijn, iets wat ook afhankelijk is van de kleurslag. Ook moet hun omgeving, het voer en de hoeveelheid licht dat zij krijgen goed zijn.

Broedsheid

De Wyandotte Kriel is dus al vrij snel broeds. Bij een snelle kip binnen 25 weken al. Deze eieren kunnen gebruikt worden voor het ontbijt. Wil je wel kuikentjes en heb je geen haan? Dan is het ook mogelijk om broedeieren te kopen. Deze kunnen onder de hen gelegd worden. Er zijn ook krielrassen die minder snel broeds zijn. Wil je een niet te broedse kip? Dan raad ik zeker aan daar naar te kijken!

Contact en informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Wyandotte Kriel voor in de tuin? Lees dan snel verder op de website voor de verschillende krielrassen of bel gerust even met al uw vragen! Samengevat is de krielkip, een kip die een goede leg heeft, snel tam en erg kindvriendelijk is!

Comments are closed.